divendres, 18 de novembre del 2011

Félicitations pour les radios libres!!

El passat dia 9 de novembre, les radios libres acompliren 30 anys a França. Moltes felicitats!!!!

Fa unes dècades, l'FM era ocupat sols per unes poques ràdios controlades pels governs. Als anys 60, alguns inquiets comencen a emetre de forma clandestina des d'aigües internacionals. Radio Caroline, qui comença a emetre el 28 de març de 1964, fou la primera radio lliure en emissió, dirigida per O'Rahilly. Emprava freqüències atribuïdes en territoris internacionals, fora de legislació. Aquests tipus de ràdios reivindicaven la llibertat d'expressió i la fi del monopoli que duien a terme els estats respecte al domini de la radio i la televisió.

Amb açò, els governs començaren a prendre mesures per tal d'il·legalitzar aquest tipus de radio. A finals dels 60, el Parlament Britànic llença una ofensiva per a reprimir i aïllar a les ràdios pirates. França s'uneix a aquesta legislació el 29 de desembre de 1969 dient:

  • Art 2. “il est interdit d'établir ou d'exploiter hors du territoire de la République française des stations de rediodiffusion ayant pour support un navire, un aéronef ou tout autre engin flottant, immergé ou aéroporté, de nationalité française et dont les émissions sont destinées à être reçues ou sont susceptibles d'être reçues en tout au partie sur le territoire de la République française ou sur celui d'un des autres États parties à l'accord [du 22 janvier 1965]

És a partir del 9 de novembre de 1981 quan aquest tipus de radio es legalitza a França. Es dona pas a una nova era de radiodifusió, més lliure i aliena als interessos econòmics i polítics. La setmana passada, aquest tipus de radios compliren el seu 30 aniversari a França. A les 18:00 hores d'avui tinc una entrevista amb NRJ Radio (Lyon), per a que ens conte la història de les radios libres ja vos escriuré com ha anat.

Vos dedique aquesta entrada companys de Radio Burro Polseguera!!!!!


2 comentaris:

  1. Radio grenouille en antena!!!!!!
    esta nit tinguem amb nosaltres cremats sound system en directe des de xàtiva, després del concert de feliu ventura des de elite,una de les millors sesions musicals a càrrec dels meus companys d'aquesta radio, tot i que no podre estar al meu benvolgut poble... des de lyon un abraç molt fort per a tots els que esta nit CREMAREU xàtiva!!!!!!!!

    un abraç, EVA.

    (jajajajajajajajajajaja) esta nit estaràs amb nosaltres

    ResponElimina
  2. jajajaja ke mono! m'agrada eixa despedida de 'esta nit estaràs amb nosaltres' jeje

    molt bo també aixó de fer propaganda de forma indirecta sobre l'acte d'akesta nit jejeje

    espere ke vos isca tot molt bé, ja em contareu eh?

    un besot

    ResponElimina